Autohuur Portugal

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Goedkoop auto huren Portugal

Portugal heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld als een van de meest populaire vakantielanden binnen Zuid-Europa. Autohuur in Portugal helpt u op weg om de veelzijdigheid van dit land zorgeloos te kunnen ervaren. Naast de natuur is ook de historie van Portugal erg rijk. Al in 1139, tijdens de Reconquista, werd Portugal onafhankelijk. In de vroegmoderne tijd groeide het land uit tot het Portugese Rijk, een wereldmacht die overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika omvatte. Tegenwoordig is de Algarve een graag bezochte regio binnen Portugal en kan u door het bezichten van architectuur en musea de historie bijna herbeleven.

Autohuur tips voor Portugal

Portugal is bij uitstek een geschikt vakantieland om te verkennen door middel van een huurauto. Door het moderne en goed onderhouden wegennet kan u met een huurauto verschillende steden zoals Faro, Lissabon en Porto in enkele dagen bezoeken. Portugal kent tolwegen die u met een huurauto kan gebruiken. U kan er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden en daarmee meer tijd te nemen om te genieten van de prachtige natuur. Een auto huren in Portugal gaat makkelijk als u het vooraf doet via Holidaycars.com. Door het via ons te boeken bent u niet alleen verzekerd van de beste prijs en duidelijke voorwaarden maar voorkomt u ook problemen achteraf. Heeft u nog vragen over het huren van een auto in Portugal? Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie en advies.

Iberisch schiereiland

Portugal vormt samen met Spanje, dat Portugal in het noorden en oosten begrenst, het Iberisch Schiereiland. In het zuiden en westen grenst Portugal aan de Atlantische Oceaan en tot op de dag van vandaag heeft de scheepsvaart nog veel invloed op zowel de economie als cultuur. Tot Portugal behoren tevens de eilandengroepen de Azoren en Madeira. Portugal is langgerekt en heeft een goed wegennet. Een auto huren in Portugal is veilig, gemakkelijk en voordelig. Autoverhuur is vóóraf goed te regelen bij holidaycars.com.

Fado

In de muziek is de fado erg belangrijk. Amalia Rodrigues en Christana Branco zijn voor de meeste Nederlanders de bekendste vertolksters van de melancholieke muziek die je het liefst beluistert onder het genot van een glaasje Portugese wijn. Tot ver buiten Europa zijn vooral de port, vinho verde en madeira bekende Portugeuse dranken. De drie belangrijkste wijnregio's in Portugal zijn Dão, Alentejo en Estremadura. Autohuur maakt het mogelijk op zeer ontspannen wijze een culinaire tocht door een van de Portugese wijnstreken te maken.

Lissabon

Volgens de legende is Lissabon gesticht door de Griekse held Odysseus. Rond 1200 voor Christus ontstond er een Fenicische handelspost. Rond 200 voor Christus werd de stad veroverd door de Romeinen. Het moge duidelijk zijn dat Lissabon een stad is die veel heeft meegemaakt in de historie. Baixa is het centrum van Lissabon. Hier bevindt zich het Rossio, het belangrijkste plein van de stad. Zolang u rekening houdt met de Zuid-Europese rijstijl is het goed te bereiken met een huurauto en in het centrum kunt u ook gebruik maken van het openbaar vervoer.

Algarve

De Algarve strekt zich uit over de gehele breedte van Zuid-Portugal. Uit de Romeinse periode zijn er diverse overgebleven bruggen en ruines te vinden. Het oostelijke gedeelte vanaf Faro tot aan de Spaanse grens straalt een serene rust uit. Deze kuststrook telt vele dromerige lagunes en kilometers lange stranden. Ten westen van de stad Faro worden okerkleurige kliffen afgewisseld met door rotspartijen beschutte zandstrandjes. Naast deze prachtige kustlijn is de natuur van het binnenland ook zeer de moeite waard. Een auto huren in de Algarve laat u gemakkelijk kennis maken met de heuvelachtige vergezichten en rotsformaties die dit deel van Portugal te bieden heeft.

Coimbra

De universiteit van Coimbra is één van de oudste universiteiten van Europa. Al in de Romeinse periode was sprake van bewoning in en rond Coimbra. In de late middeleeuwen was Coimbra gedurende meer dan een eeuw de hoofdstad van Portugal. Autohuur in Portugal is handig om het land te ontdekken en comfortabel Coimbra te bezoeken.

Porto

Porto aan de noordoever van de rivier de Douro is de op één na grootste stad van Portugal. De stad was in 2001 de culturele hoofdstad van Europa. Porto is bekend door de port die in Vila Nova de Gaia aan de Douro wordt gelagerd. Heerlijk om te proeven, maar wij raden u af dit te combineren met het rijden in uw huurauto. De rivier de Douro heeft ervoor gezorgd dat de natuur rondom Porto op prachtige wijze is geschapen. Van de indrukwekkende heuvels langs de rivier geniet je het beste met een huurauto of riviercruise. Autohuur in Portugal garandeert u een ontspannen vakantie.
Heeft u nog vragen over het huren van een auto in Portugal? Vraag onze medewerkers via chat, e-mail of telefoon gerust om meer informatie en advies.