U bent hier:
>
>
>
Palma de Mallorca

Autohuur Palma de Mallorca

cursor:default

Autohuur in Palma de Mallorca

Autohuur Palma de Mallorca
Autohuur Palma de Mallorca
Palma de Mallorca is de hoofdstad van de Balearen, liggend ten oosten van het Spaanse vasteland. De stad is de grootste stad op het eiland Mallorca in het westelijke deel van de Middellandse zee. Het werd een toeristische vakantiebestemming in de jaren ’50 en sindsdien groeit het aantal bezoekers nog steeds.

Omgeving
Autohuur is een veel voorkomende vorm van reizen in Palma de Mallorca. Veel reizigers rijden met een huurauto vanuit andere stadjes in Mallorca naar Palma. Vrijwel alle steden en dorpen op het eiland hebben een directe verbinding naar Palma de Mallorca. Wanneer u besluit een auto te huren in Palma de Mallorca kunt u de borden volgen die de toeristische route van de sightsee-bus aangeven. Deze route brengt u langs de belangrijkste toeristische attracties zoals Pueblo Español en grote winkelcentra zoals Av. Jaume III en Porto Pi. Een andere optie is een bezoek aan het waterpark Aqualand, te bereiken via de Arenal Motoway. Of bekijk het prachtige witte strand Ciudad Jardín, ook zeker een aanrader. Het strand ligt in een rustige wijk omringd door het La Torre d’en Pau Park. Door gebruik te maken van autoverhuur, kunt u rustig op uw eigen manier reizen. Voor een culturele ervaring kunt u een uitstapje maken naar Sóller. Voordat u in dit stadje komt, rijdt u tussen de citrusbomen en de prachtige bergen door.

Parkeren
Een auto huren in Palma de Mallorca is goedkoop en er zijn tal van mogelijkheden. De volgende parkeertips kunnen u helpen bij een positieve ervaring met autohuur. Het verkeer in Palma de Mallorca kan hectisch zijn en het is niet altijd even eenvoudig om een parkeerplek te vinden. Vaak kunt u de huurauto kwijt in de buitenwijken van de stad, en vervolgens via het openbaar vervoer richting het centrum te gaan. In sommige dorpjes parkeert de lokale bevolking op de stoep. Dit is voor u echter af te raden, want hiermee riskeert u een hoop ongewilde problemen. Er zijn voldoende parkeerzones, waarvan sommige gratis zijn en andere betaald. Vaak kunt u hier echter maar voor beperkte tijd parkeren. Daarom dient u op een papiertje op uw dashboard aan te geven vanaf hoe laat u de auto geparkeerd heeft en er voor te zorgen dat u op tijd terug bij de auto bent. Parkeer daarnaast nooit in geel omlijnde- of gehandicapte zones. Parkeren in blauwe zones is wel toegestaan.

Klimaat
Palma de Mallorca heeft een typisch mediterraan klimaat met een hoge gemiddelde temperatuur en seizoensgebonden regenbuien. Ze heeft hete en droge zomers met een gemiddelde temperatuur tussen de 29 en 31 °C. Extreme temperatuurverschillen bestaan tussen zomer en winter. Zo kan de temperatuur ’s zomers boven de 35 °C uitstijgen en kan het ’s winters zelfs vriezen.

Bezienswaardigheden
Qua cultuur vindt u in Palma de Mallorca een perfecte tussen modern en klassiek. Autohuur komt uitstekend van pas bij het bezoeken van alle populaire toeristische attracties zoals: Castell de Bellver, één van de meest authentieke kastelen in Spanje, met een museum van archeologische vondsten en klassieke sculpturen; PaseoMaritimo, het uitgaansgebied aan het strand; MuseoCatedralicio, met tentoonstellingen van religieuze schilderkunst en zilverwaren; BanysÀrabs, het enige gebouw in Palma dat nog dateert uit de Arabische nederzetting; Museo de Arte Español Contemporáno, heeft een vaste collectie met meer dan 70 stukken van kunstenaars als Pablo Picasso, Joan Miró en Juan Gris.

Evenementen & festivals
Festival Isladencanta, een jaarlijks terugkerend muziekfestival met gevarieerde muziekgenres waaronder rock, pop, dance en Europa’s beste DJ’s; Festival de Pollenca, gehouden in augusts, met gezamenlijke optredens van gerenommeerde, internationale artiesten en orkesten; Korte Film Festival, waarbij nieuw talent wordt gepresenteerd tijdens verschillende voorstellingen in de stad.

Waar in Palma de Mallorca wilt u een auto huren?

  • Luchthavens

Vergelijk de beste deals van alle aanbieders in Spanje:

 
€ 4
vanaf:
€ 4
vanaf:
€ 4
vanaf:
€ 4
vanaf:
€ 4
vanaf:
€ 4
vanaf:
€ 4
vanaf:
€ 5
vanaf:
€ 5
vanaf:
€ 6
vanaf:
€ 6
vanaf:
€ 8
vanaf:
€ 9
vanaf:
€ 12
vanaf:
€ 12
vanaf:
 
 

Populaire luchthavens in Spanje

Malaga airport
€ 2
vanaf:
Tenerife Zuid airport
€ 7
vanaf:
Alicante airport
€ 2
vanaf:
Las Palmas airport
€ 7
vanaf:
Barcelona airport
€ 1
vanaf:
Ibiza airport
€ 5
vanaf: