Átvételi hely
 Eltérő visszajuttatási hely?
   Sofőr életkora: 25-70
   Itt élek: Amerikai Egyesült Államok
Autóbérlés összehasonlítása

Általános Feltételek

Meghatározások
A jelen 'Általános Feltételek és Kikötések' című dokumentumban nagy betűkkel írt elemek és fogalmak jelentései ebben a dokumentumban a következők:

Svájci jogszabályok BookingMonkey Sárl; kereskedelmi tevékenységet BookingMonkey.com és holidaycars.com; néven folytat székhelye Yens-ben van.
Bérbeadó Az olyan autóbérlő cégek, mint az Avis, a Hertz és a Europcar, amelyek megkötik a végleges jogi szerződést a Bérlővel.
Bérlő Az a természetes vagy jogi személy, aki az autókölcsönzőn keresztül autót bérel a Bérbeadótól.
Rendelés Az Autókölcsönző és a Bérlő között létrejött rendelési szerződés a bérelt autó használatának céljából, a megfelelő feltételek betartásával.
Szerződés A Bérlő és a Bérbeadó között létrejött bérlési szerződés, amely lehetővé teszi az autó használatát.
Időszak A napok száma, amelyre az autót bérlik 24 óra 1 napot jelent.
Utazási iroda Az egység, amely kereskedelmi tevékenysége végzésekor tanácsol, informál és közvetít egy utazási szerződés létrehozásának céljából.
Foglalás A foglalás, amely során a Bérlő autót bérel a Bérbeadótól az Autókölcsönző weboldalán keresztül.
Utalvány Az utalvány az a dokumentum, amelyet az Autókölcsönző a bérlési eljárás befejeztével átad a Bérlőnek. Ezzel a dokumentummal a Bérlő bizonyítja a fizetést és átveszi autóját a Bérbeadótól. Akár 48 órát is igénybe vehet, míg a bérbeadó megerősíti a felhasználó kérését.
Visszavonási védelem A Bérlőnek bérléskor tett ajánlat a visszavonási költségek fedezésének céljából.
Article 2 Általános rendelkezések
2. 1. Az Autókölcsönző által a Bérlőnek nyújtott Foglalás-szolgáltatás az itt említett általános feltételek és kikötések, és a bérlési eljárást megelőző összes törvényes eljárás betartásával zajlik.
2. 2. Az Autókölcsönző bármikor egyoldalúan módosíthatja az általános feltételeket is kikötéseket.
2. 3. Az Autókölcsönzőtől a Bérlő adott kategoriájú autót rendel bizonyos helyen és bizonyos időszakra. Az Autókölcsönző megbizonyosodik arról, hogy a szolgáltatott autó megfelel a rendelésben említett követelményeknek.
2. 4. A Bérbeadó szolgáltatásait a Bérlő csakis az Autókölcsönző által átadott Utalvánnyal és a Foglalás tartalmának, valamint az itt említett Általános Feltételek, és Kikötések betartásával veheti igénybe.
2. 5. Az Autókölcsönző nem része a Bérlő és a Bérbeadó között létrejött autóbérlési szerződésnek. A Bérbeadó és a Bérlő között a Szerződés azon a helyen jön létre, amelyen a Bérlő átveszi bérautóját. Ezt a szerződést a helyi törvények és előírások, és/vagy a Bérbeadó előírásai szabályozzák.
2. 6. A Bérlő autóhasználati jogait és kötelességeit a jogi szerződés és az adott Bérbeadó általános feltételei és kikötései tartalmazzák. A Szerződés aláírása előtt a Bérlő köteles elolvasni és megismerkedni a Szerződésben foglalt feltételeket.
2. 7. Ha a Bérlő egy Utazási Irodán keresztül foglalt az Autókölcsönzőnél, és, ha az adott Utazási Iroda kési a fizetéssel, az Autókölcsönző és a Bérbeadó nem köteles teljesíteni a Rendelést és/vagy a Szerződést.
2. 8. Amennyiben az ezekben az általános feltételekben és kikötésekben foglalt meghatározásokkal kapcsolatban kételyek merülnek fel, a magyarázatok az adott meghatározások szellemében kell megfogalmazódjanak.
2. 9. Amennyiben a Felek között olyan helyzet alakul ki, amelyet az általános feltételek és kikötések nem szabályoznak, az adott helyzet értékelése a szerződésben foglalt feltételek szellemében történik.
2. 10. Ha az általános feltételekben és kikötésekben, vagy ha az Autókölcsönzővel kötött bármelyik szerződésben foglalt feltételek nem felelnek meg a jogi előírásoknak, az adott meghatározás érvénytelennek tekintődik és helyét olyan hasonló és jogi szempontból megfelelő meghatározás veszi át, amelyet az Autókölcsönző fogalmaz meg.
2. 11. Ha az Autókölcsönző hallgatólagosan rövid, vagy hosszú időre engedélyezi az eltérést az általános feltételektől és kikötésektől, a másik Fél továbbra is köteles a szerződésben foglalt feltételek azonnali és szigorú betartására. A Bérlő nem jogosult további jogok követelésére, ha az Autókölcsönző úgy dönt, hogy ezeket az általános feltételeket és kikötéseket rugalmasan alkalmazza.
2. 12. Az Időszak lejárta után a Bérlő köteles a bérlési dokumentumokat legalább további 8 hétig megőrizni. Amennyiben a megfelelő dokumentumok hiányoznak, a Bérlő nem jogosult panaszbenyújtásra abban az esetben, ha az Autókölcsönző késik a rendelés teljesítésével, vagy ha nem dolgozza azt fel.
2. 13. A felhasználó által foglalt termék kérésre elérhető lesz. Akár 48 órát is igénybe vehet, míg a bérbeadó megerősíti a felhasználó kérését.
Article 3 Fizetések
3. 1. A Foglalás befejezését követően a Bérlő számos fizetési eljárás alkalmazásával fizethet, többek között hitelkártyával, Paypal-en, iDeal-en, stb. keresztül. Amennyiben a Bérlő úgy dönt, hogy utólag fizet, az Autókölcsönző jogosult számos fizetési emlékeztető küldésére. A későbbi fizetés lehetősége nem hat ki arra a tényre, hogy a szerződés módosítása és/vagy érvénytelenítése csakis az általános feltételek és kikötések 15. záradékában foglalt meghatározások betartásával történik.
3. 2. Miután a Bérlő fizetése megjelenik az Autókölcsönző bármelyik bankszámláján, az Autókölcsönző megküldi a Bérlőnek a digitális formában kiadott Utalványt. Ezt követően a Bérlő köteles fizetni az online foglalás eljárásban alkalmazott fizetési lehetőség használatával. Ha a Bérlő nem fizet, az Autókölcsönző és a Bérbeadó nem köteles a Szerződés betartására.
3. 3. A hitelkártyával történő fizetések feldolgozása az Autókölcsönző központi irodájában történik. A nemzetközi utalásból és az árfolyamváltozásból eredő további költségeket a hitelkártya tulajdonosa fizeti. Ebből a szempontból az Autókölcsönzőt semmilyen felelősség nem terheli.
Article 4 Fizetések és opciók
4. 1. A feltüntetett árak tartalmazzák: a Bérlő által kiválasztott jármű kategoriát, korlátlan kilométer /mérföld használatot, harmadik fél a jármű ellopására és károsodására vonatkozó biztosítást és a helybéli adókat. A kivételes helyzeteket a Bérbeadó különös feltételei tartalmazzák.
4. 2. Az Autókölcsönző weboldalán feltüntetett árak nem tartalmazzák az üzemanyaggal kapcsolatos költségeket, a személyesen megköthető balesetbiztosítást, az extra opciókat, a fiatal autóvezetők és a további autóvezetők esetében alkalmazandó további díjakat, és a helybéli adókat. Az említett díjak Bérbeadó és helység függvényében változnak. A helyben vásárolt cikkek díjai különbözhetnek, és értesítés nélkül módosulhatnak. A helyben fizetendő extra opciók (pl. gyerekülés) díjai nem tartalmazzák a helybéli adókat.
4. 3. Az olyan extra opciók, mint a gyerekülések, a tetőcsomagtartók, a navigációs rendszerek, a mobiltelefonok és a további extrák szolgáltatása kérésre történik, a készlet függvényében. Ezekért az opciókért a legtöbb Bérbeadó további költségek megfizetését igényli. Ha az extra opció nem kerül átvételre, vagy használatra az adott időszakban, ennek díja a Foglalással együtt továbbra is érvényes marad.
Article 5 Ármódosítások
5. 1. Az Autókölcsönző fenntartja a jogot az árak módosítására. Az Autókölcsönző fenntartja az ármódosítások jogát. A már tett Foglalások esetében csakis akkor történnek ármódosítások, ha módosulnak a feltételek és/vagy a helyi adók, amely esetekben az Autókölcsönző nem gyakorolhat hatást, vagy ha a Bérbeadó képtelen kötelességei teljesítésére. Ezekben az esetekben az Autókölcsönző köteles a további költségek, vagy az emelt árak átruházására.
5. 2. A helyben fizetendő extra opciók díjai, a többletek és a kötelező díjak különbözhetnek és módosulhatnak. Ezek a díjak irányadóak, mivel a valódi díjak módosulhatnak a Foglalás és a bérautó átvétele közötti időszakban.
5. 3. A helytelen árakat tartalmazó létező foglalásokat az Autókölcsönző visszavonhatja, mely esetben az Autókölcsönző megtéríti a kifizetett összeget.
Article 6 Hasonló autók
6. 1. Az Autókölcsönző weboldalán vagy a bérlés megerősítésében feltüntetett autók egy kategóriát alkotnak. A bérlés megerősítésében foglalt modell csak irányadó, és átvételkor különbözhet a Bérbeadó által szolgáltatott autótól. Az általános feltételek, és kikötések alapján a Bérbeadó fenntartja a jogot arra, hogy ugyanahhoz a kategóriához tartozó alternatívával szolgálja ki a Bérlőt, a megadott utas szám ajtószám, sebességváltó és üzemanyag függvényében.
Article 7 Betétek
7. 1. A legtöbb esetben a Bérlő köteles egy olyan betétet fizetni a Bérbeadó részére, amely egyenlő az önrészbiztosítással, a telt tartály árával, vagy az adott Időszakban felmerülendő bármelyik más költséggel. Ezt a betétet a fő autóvezető garantálja hitelkártyáján. Egyes autó csoportoknál szükséges lehet egy másod hitelkártya biztositása is.
7. 2. Esettől függetlenül a Bérlő az, akinek kötelessége egy olyan hitelkártyát biztosítani, amelyet a Bérbeadó elfogad: ez esetben az Autókölcsönzőt semmilyen felelősség nem terheli. Fennáll a lehetősége annak, hogy a Bérbeadó nem fogad el PIN kóddal védett kártyákat, Visa Electron, vagy bármilyen hasonló kártyát. A betét készpénzzel történő fizetése általában elutasítható. Egyes kivételes esetekben elfogadható, amikor a Bérbeadó ezt engedélyezi figyelembe véve a körülményeket és a feltételeket.
Article 8 Az autó átvétele
8. 1. Az autó átvételekor a Bérlő köteles felmutatni a következő okiratokat: egy személyazonosító okiratot útlevél, vagy személyi azonosságot igazoló hatósági igazolvány formájában, egy érvényes jogosítványt, az Utalványt és a fő autóvezető nevére kiadott hitelkártyát. A Bérlő köteles megbizonyosodni arról, hogy az utalványon feltüntetett Bérlő neve megegyezik annak személyi azonosságát igazoló hatósági igazolványával. Továbbá a Bérlő köteles felmutatni egy nemzetközi jogosítványt. E célból kérjük, forduljon a megfelelő hatósághoz, hogy szükséges e a nemzetközi jogosítvány. E célból kérjük, forduljon a megfelelő hatósághoz. Adott úti célok esetében a Bérbeadó felkérheti a Bérlőt egy számlakivonat, vagy bármilyen hasonló okirat másolatának szolgáltatására, amelyen megjelenik a Bérlő lakcíme.
8. 2. A legtöbb reptér érkezési csarnokában, vagy az mellett autóbérlő irodák találhatók. Amennyibe ez az eset nem áll fenn, a Bérlőt a Bérbeadó egyik képviselője fogadja (találkozás), vagy egy reptéri transzfer busz, amely elszállítja a Bérlőt a Bérbeadóhoz. Pontos adatokat az Utalványon közlünk. A bérautó átvételével kapcsolatos informáciok betartásáért a Bérlő felel.
Article 9 Az autó visszaadása
9. 1. Az időszak lejárta után a Bérlő köteles visszaadni az autót sértetlen állapotban, a megfelelő helyen és időben, úgy amint azt a Szerződés is szabályozza. A Bérlő köteles megbizonyosodni arról, hogy az autót ugyanannak az autóbérlőnek adja vissza, akitől átvette.
Article 10 Késedelmek
10. 1. Indulása előtt a Bérlő köteles közölni járatszámát az Autókölcsönzővel. Ha a Bérbeadó pontos adatokkal rendelkezik, tervbe veheti a járat esetleges késését.
10. 2. Amennyiben a Bérlő késik és emiatt az autó átvétele nem történik a meghatározott átvételi időben, a Bérlő köteles értesíteni az Autókölcsönzőt, vagy a Bérbeadót. A kapcsolattartó adatok az Utalványon is fel vannak tüntetve.
10. 3. Ha a Bérlő nem értesti késéséről sem az Autókölcsönzőt, sem a Bérbeadót, a várakozási idő lejárta után a Bérbeadó jogosult az autót egy másik bérlőnek bérelni. Az említett várakozási idő mindegyik Bérbeadó esetében különbözik, és ismeretlen az Autókölcsönző számára. Ha késedelem miatt az autó csakis záróra után vehetőm át, a Bérbeadó jogosult egy "záróra utáni illeték" megfizetésének követelésére. Ezt az illetéket a Bérlő fizeti (a "záróra utáni illeték" fogalmat a "záróra utáni szerviz" vagy "késedelmi találkozás" fogalmak is helyettesíthetik).
Article 11 Utasbiztosítás
11. 1. Az "utasbiztosítás" fogalom a "személyi balesetbiztosítást" is jelenti. A legtöbb utasbiztosítás fedezi a személyes balesetbiztosítást is (kérjük, ellenőrizze ezt indulása előtt). Amennyiben az utasbiztosítási csomag nem tartalmazza a személyi balesetbiztosítást, a Bérlő megkötheti ezt a Bérbeadóval az Időszak elején.
Article 12 Minőség ellenőrzés
12. 1. Amennyiben problémák, vagy panaszok merülnek fel, az Autókölcsönző megtesz mindent annak érdekében, hogy ezeket megoldja. Ha problémák, vagy panaszok merülnek fel, a Bérlő köteles ezeket azonnal közölni az Autókölcsönzővel, hogy az Autókölcsönző megtalálja azokra a megfelelő megoldást.
12. 2. Ha bármilyen okból a Bérlő elégedetlen az autóval, köteles erről azonnal értesíteni a Bérbeadót és az Autókölcsönzőt. Amennyiben nem értesült erről a problémáról, az Időszak lejárta után az Autókölcsönző képtelen megoldani az autó állapotával kapcsolatban tett panaszokat. Abban az esetben, ha az Autókölcsönző közbelépése nélkül a Bérlő elfogadja a Bérbeadó által ajánlott alternatívákat, a Bérlő nem jogosult utólagos panasztételre.
12. 3. Az Időszak lejártát követő tizennégy nap alatt a Bérlő írásban / levélben, e-mailben vagy faxon / tehet panaszt az Autókölcsönzőnél: ez esetben a Bérlő köteles a Szerződés másolatát, a nyugtákat és a számlákat a panaszhoz csatolni.
Article 13 Megtérítések
13. 1. A (részben) használt Utalványok esetében a megtérítések nem lehetségesek. Továbbá a Bérlő nem részesül megtérítésben akkor sem, ha későn veszi át, vagy ha a megadott dátumnál és időpontnál hamarabb adja vissza az autót. Továbbá, ez az előírás abban az esetben is érvényes, ha a Bérlő nem rendelkezik az autó átvételéhez szükséges dokumentumokkal, vagy ha nem áll módjában a betétnyújtás.
Article 14 Módosítások és érvénytelenítések
14. 1. A módosítások és/vagy az érvénytelenítések megvalósítása az Autókölcsönzőn keresztül lehetséges, az Utalványon feltüntetett átvételi dátum és időpont előtt. A módosításokat és/vagy az érvénytelenítéseket a hivatalos Időszak kezdete előtt kell jelenteni. A felhasználó a „Saját foglalás” oldalon módosíthatja a foglalást legfeljebb 72 órával az átvétel ideje előtt. Ez után csak az autókölcsönző utazásszervező teheti ezt a felhasználónak legfeljebb 48 órával az átvétel előtt.
14. 2. Az Autókölcsönző nem fogadja el a Bérlő és a Bérbeadó között létrejött módosítási vagy érvénytelenítési egyezségeket. Az Utalványon feltüntetett átvételi időpont után az Autókölcsönző nem fogad el semmilyen érvénytelenítést.
14. 3. Az Autókölcsönző nem igényel módosítási díjakat. Ennek ellenére a Foglalással kapcsolatos módosításokat (az Időszak, az autókategória, az autóvezető nevének, a járatszám stb. módosítása) a Bérlő köteles megfizetni.
14. 4. Azon ügyfeleinknek, akik a "Lemondás védelem" opciót választották, a gépkocsi kölcsönző iroda a "Lemondás védelem" díjának levonása után lemondási lehetőséget biztosít.
14. 5. Az a felhasználó mondhatja le a foglalást, aki nem élt a "Lemondási biztosítás" lehetőségével. Lemondási díjként az előleg 25 %-a kerül felszámolásra. Ha a felhasználó 48 órán belül a kuponon szereplő felvételi idő előtt mondja vissza a foglalását, nem részesül visszatérítésben az autóbérló cég üzemeltetőjétől.
14. 6. A Bérlő nem részesül megtérítésben, ha az Időszak korábban véget ér, ha későn veszi át az autót, ha az Időszak után érkezik, vagy visszavonja a bérlést. A fent említett esetekben megtérítés nem történik akkor sem, ha a Felhasználó megkötötte a "Visszavonási védelem” opciót.
14. 7. A "Visszavonási védelem" és a tranzakciós dij nem visszatérithető.
14. 8. Ha a felhasználó a felvétel ideje előtt legalább 48 órával törli foglalását, a 25%-os lemondási díj elkerülése érdekében dönthet úgy, hogy kér egy Prepaid Credit-kreditet. A Prepaid Credit-kredit a felhasználó által előre kifizetett teljes összeget tartalmazza, amelyet felhasználhat jövőbeli bérlésekre a weboldalunkon.
Article 15 Bérlő felelősségei
15. 1. A Bérbeadó felelősségre vonhatja a Bérlőt bármilyen (részleges) károsodásért, amelyet az autó szenved a bérlési időszakban, függetlenül attól, hogy ezt az általános feltételek és kikötések szabályozzák, vagy nem.
15. 2. A Bérlő köteles azonnal jelenteni az Autókölcsönzőnek bármilyen felmerült problémát, vagy panaszt, és lehetőséget kell adnia az Autókölcsönzőnek a kialakult helyzet megfelelő megoldására. Amennyiben a Bérlő nem teljesíti említett kötelességét, elveszti jogát bármilyen fizetésre, vagy megtérítésre.
15. 3. Mechanikai problémák felmerülésének esetében a Bérlő köteles azonnal értesíteni az autóbérlő céget: ennek telefonszáma megtalálható a Szerződésben. A helybéli Bérbeadó köteles engedélyezni a javításokat, vagy csereautót biztosítani.
15. 4. A Bérlő köteles a Bérbeadóval kötött Szerződésben foglalt általános feltételek és kikötések betartására és tiszteletben kell tartania annak az országnak a törvényeit, amelyben az autót bérli.
15. 5. A szerződésben foglalt általános feltételektől és kikötésektől függetlenül, a Bérbeadó felelősségre vonhatja a Bérlőt a helybéli hatóságok által küldött parkolási, vagy bármilyen más büntetések költségei miatt.
15. 6. A felhasználónak az autókölcsönző utazásszervezőnek meg kell adnia a helyes felhasználónevét, vezetéknevét és elérhetőségi adatait (telefonszám és e-mail-cím).
Article 16 Az Autókölcsönző felelősségei
16. 1. A 2. záradékban foglalt meghatározások, és a létező körülmények alapján, felmerülő problémák esetében a Bérlő csakis az Autókölcsönzőhöz fordulhat, ha az nem teljesíti kötelességeit. Ez esetben a kötelességek teljesítésének mulasztását a jogi előírások, és eljárások értelmében kell értelmezni, illetve bármilyen olyan helyzetet, amely adott kontextusban annak tekinthető.
16. 2. Az Autókölcsönzőt nem terheli semmilyen felelősség, a következő esetekben: az autó elvesztése, károsodása, vagy módosítása, késések, vagy módosítások polgári zavargások miatt és műszaki problémák miatt, ide értve a légi közlekedést és a terrorista tevékenységeket is, természetes, vagy nukleáris katasztrófák, rossz időviszonyok, törölt járatok, a légi társaságok és az utazási irodák csődbemenetele.
16. 3. Az Autókölcsönző nem vállal felelősséget azokért az Utalványokért, amelyek a Bérlő, az autóvezető, vagy harmadik fél hibájából használhatatlanná válnak. Az említett előírás abban az esetben is érvényes, ha a felmutatott jogosítvány és személyi azonosságot igazoló hatósági igazolvány hamisak, vagy érvénytelenek, ha a felmutatott jogosítvány nem felel meg a Bérbeadó követelményeinek, ha az autóvezető esetében a minimális és maximális életkor nem lett betartva, vagy ha a Bérlő képtelen betétet felmutatni.
16. 4. Az Autókölcsönző teljes felelőssége egy olyan fizetésre korlátozott, amely fedezi a közvetlen károkat. Ez esetben a fizetendő összeg nem haladhatja meg a Foglaláskor fizetett összeget.
16. 5. Az Autókölcsönző nem téríti meg az olyan elemekért fizetett összegeket, mint az extra biztosítások és opciók. Az ezekért az elemekért fizetendő összegek fizetése helyben történik, a Bérbeadónál.
Article 17 Viták és az alkalmazandó jog
17. 1. Swiss law shall exclusively apply to all disputes about these general terms and conditions. All disputes between the User and the Car hire tour operator shall exclusively be put before the competent court in the region in which the Car hire tour operator is officially registered.
17. 2. A Bérlő és a Bérbeadó között létrejött Szerződés esetében annak az országnak a jogi előírásai alkalmazandók, amelyben az autó szolgáltatása történik. Az alkalmazandó jogot a szerződés határozza meg.
Az ügyfeleink imádnak minket

Több mint 1 millió ügyfél bízott bennünk és foglalta le autóbérlését a legjobb áron velünk

Alkalmazd ingyenesen

48 órával az átvételt megelőzően

Külön díj nélkül

Nem számolunk fel külön díjakat (pl.:hitelkártyadíj vagy foglalási költségek)