Autohuur Bulgarije

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
Populaire bestemmingen: Sofia, Bourgas, Varna, Plovdiv, Golden Sands
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Bulgarije

Goedkoop auto huren Bulgarije

Autohuur in Bulgarije

Bulgarije heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een populair vakantieland. Zij staat bekend om haar prachtige stranden en de Zwarte Zee. Bulgarije heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen dat. Ook de cultuur en prachtige steden maken het tot een mooi land om te doorkruisen met een huurauto. HolidayCars biedt volop mogelijkheden om een auto te huren in Bulgarije bij vertrouwde autoverhuur maatschappijen.

Hoe Bulgarije ontstond

De Donau-Bolgaren, ook wel Protobulgaren genoemd, een Turkse stam uit Centraal-Azië en de lokale Slavische bevolking vormden onder leiding van kahn Asparoech in de zevende eeuw het Eerste Bulgaarse Rijk. In de veertiende eeuw werd het land veroverd door het Ottomaanse Rijk.

Belangrijke steden in Bulgarije

Bulgarije is tegenwoordig een modern land in Zuidoost-Europa, gelegen in het oosten van de Balkan en ten zuiden van de rivier de Donau. Sofia is de hoofdstad en de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna en Boergas, Plovdiv en Roese. Een auto huren in Bulgarije is een prima optie om alle steden in een vakantie te ontdekken. Autoverhuur in Bulgarije regelt u het beste van tevoren bij HolidayCars.com.

Kerk van Bojana in Sofia

De Kerk van Bojana is een middeleeuwse kerk in de hoofdstad Sofia. De kerk is een van de beroemdste middeleeuwse gebouwen van Bulgarije en bestaat uit drie delen. De kerk dankt zijn roem aan de fresco's uit 1259. Op de binnenmuren en plafonds van de twee oudste delen van de kerk zijn 89 scènes geschilderd. Uw huurauto wacht wel even, terwijl u de fresco's bewondert.

Neem uw huurauto en ga naar Rotskerken van Ivanovo

De Rotskerken van Ivanovo zijn een groep van uit rots gehouwen orthodoxe kerken, kapellen en kloosters en gebouwd door monniken. Op het hoogtepunt waren er 40 kerken en 300 bijgebouwen, waarvan vele verloren zijn gegaan. Een huurauto kan u helpen de rotskerken snel te bereiken.

Een stad oud de oudheid

Nesebar werd in de 6e eeuw vóór Chr. gesticht door Dorische Grieken. De Grieken noemden de stad Mesambria. Na de verovering door de Romeinen in 72 na Christus verloor ze aan belang. Onder de Byzantijnen tussen de 4e eeuw en 7e eeuw beleefde de stad een nieuwe bloeiperiode. U kunt er gemakkelijk komen als u een huurauto tot uw beschikking heeft.

Verken de afwisselende omgeving met uw huurauto

Autohuur in Bulgarije is prettig om de afwisselende omgeving te verkennen. De gastvrije bevolking wijst u graag de weg wanneer u in uw huurauto het plateau van Madara zoekt. De Ruiter van Madara is een groot reliëf, uitgebeeld op het plateau van Madara in noordoostelijk Bulgarije. Het beeld stelt een ruiter voor en bevindt zich op een hoogte van 23 meter in een steile rotswand met een hoogte van wel 100 meter.

U haalt het meeste uit uw bezoek aan Pirin met een huurauto

Indien u naar Pirin wilt, dan is autohuur veruit te verkiezen boven het openbaar vervoer. Het Nationaal Park kunt u ook gemakkelijk doorkruisen met uw huurauto.
Het Nationaal park Pirin omvat een gebied van 42 km² op een hoogte van 1.008 tot 2.914 m in het Piringebergte in het zuidwesten. Het nationaal park heeft een typisch kalkstenen landschap met koele meren, frisse watervallen, geheimzinnige holen en pijnboombossen.

Populaire regio's