Autohuur Cuba

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Cuba

Goedkoop auto huren Cuba Cuba behoort tot het Caribisch gebied en bestaat uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ruim 4000 kleinere eilanden. Het ligt ten zuiden van de Golf van Mexico en de Atlantische oceaan en ten noorden van de Caribische zee. Cuba wil het imago uitstralen van het land van de zon, rum en salsa. Deze karakteristieke kenmerken komen ook zeker terug tijdens uw reis op dit eiland.

Autohuur mogelijkheden

Het openbaar vervoer op Cuba is over het algemeen niet heel goed geregeld. Het is daarom verstandig om een auto te huren, zodat u daar niet van afhankelijk bent. Het handigste is om dit in de hoofdstad Havana te regelen. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat u daar landt met het vliegtuig. Op het vliegveld van Havana zijn verschillende lokale aanbieders die autohuur regelen. In het centrum van Havana vindt u eventueel Rent a Car, een bekendere verhuurder. U kunt dan een taxi nemen die u naar de verhuurder brengt in het centrum. Zorg dat u uw autohuur goed heeft geregeld en dat u alle voorwaarden heeft gelezen, voordat u op reis gaat. Cuba heeft soms met andere wetten en regels te maken dan uw thuisland. Het is daarom van belang dat u daar van tevoren goed van op de hoogte bent.

Zodra u op weg bent met uw huurauto zijn er steden die u zeker moet bezoeken tijdens uw reis. In het zuidoosten is de muzikale hoofdstad, Santiago de Cuba te vinden. Dit is na Havana de grootste stad van Cuba. In het midden van het eiland is de culturele hoofdstad te vinden, Trinidad. Deze stad staat bekend om de geplaveide straten en gekleurde huisjes.

Roadtrip op Cuba

Als u Cuba bezoekt is het het makkelijkst om een auto te huren en een roadtrip te maken. Als u dit van tevoren plant kunt u uitstippelen hoeveel dagen u nodig heeft om alle highlights van het land te kunnen zien. Om u op weg te helpen hebben we één roadtrip van 10 dagen voor u uitgestippeld. Uiteraard is het mogelijk om hierin te variëren.

U begint in de hoofdstad Havana waar u eerst uw auto ophaalt bij het autoverhuurbedrijf. Vervolgens kunt u 3 dagen zelf bepalen welke gebieden van de stad u wilt bekijken. Laat u verrassen door koloniale panden, klassieke auto’s en de muziek die op elke hoek van de straat te horen is. Op dag 4 zet u uw reis voort richting Soroa. Deze plaats ligt in het beschut in het tropisch regenwoud. Vervolgens kunt u de volgende twee dagen doorbrengen in het dorpje Vinales. Hier kunt u zich op de tabaksvelden verdiepen in de ontwikkeling van sigaren, waar het eiland bekend om staat. Tot slot eindigt u uw reis op de witte zandstranden en aan azuurblauwe zee in Cayo Levisa.

Welke auto huren op Cuba

Als u een auto gaat huren, houd er dan rekening mee dat u na ontvangst checkt of de auto goed in goede staat is. De wegen op Cuba zijn niet overal goed onderhouden en voor uw eigen comfort en geruststelling is het dan prettig om in een goed onderhouden auto te rijden. Over het algemeen rijdt een grotere auto comfortabeler dan een erg compacte.

Tip: als u ervoor kiest om een roadtrip te maken zorg dan dat u een auto selecteert met genoeg bagageruimte om uw koffers in kwijt te kunnen.