Autohuur Griekenland

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Goedkoop auto huren Griekenland

Ontstaan van Griekenland

Tot 1000 voor Christus werd Griekenland geregeerd door vele verschillende beschavingen uit Europa. De eerste sporen van de Griekse beschaving zijn 6000 jaar oud. Het gebied groeide uit tot een mix van onafhankelijke stadstaten, waarvan velen kolonies zich in het Middellandse Zeegebied vestigden.

Autohuur in Griekenland

Grieken is een ideaal vakantieland, ook voor mensen die er graag op uit trekken met een huurauto. Vooral op het vasteland en een aantal grotere eilanden als Kreta is een huurauto ideaal. Rijd langs de kust, bezoek pittoreske dorpjes of doorkruis een heel eiland. Een huurauto voor uw verblijf in Griekenland is zo geregeld via HolidayCars.com. Daar worden alle autoverhuur maatschappijen en huurauto's met elkaar vergeleken, zodat u de beste prijs krijgt en met een gerust hart autohuur kan boeken.

Doorkruis eilanden met uw huurauto

Griekenland bestaat uit het zuidelijkste deel van de Balkan en kent veel eilanden. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. Vele Griekse eilanden bevinden zich in de zeeën die Griekenland omgeven. Een aantal daarvan zijn perfect om met een huurauto te doorkruisen.

Athos

De berg Athos met een hoogte van 2033 meter ligt op het gelijknamige schiereiland en wordt vaak de heilige berg genoemd. De berg bevindt zich op het schiereiland van Chalcidice, en is onderdeel van het Griekse Macedonië. Volgens de Griekse mythologie is de berg ontstaan door een gevecht tussen Athos en Poseidon. Parkeer uw huurauto aan de voet van de berg als u deze wilt beklimmen.

Op rotspilaren gebouwde kloosters

Meteora zijn de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. Vanaf de 9e eeuw werden de natuurlijke zandstenen torens beklommen door kluizenaars die daar hun eigen leefomgeving creëerden. Vanaf de 11e eeuw trokken elders verdreven monniken naar het gebied. Halverwege de 14e eeuw verrezen hier de eerste serene kloosters.

Wereldberoemde tempel uit de oudheid

Door de ligging is de 156 meter hoge en beroemde Akropolis kilometers ver te zien voor wie Athene nadert. Uit de 13e eeuw voor Christus stamt de 6m dikke ommuring van zware blokken steen. Van deze zogenaamde Pelasgische muur is nog een stuk te zien. Het openbaar vervoer is een optie, maar verre van ideaal. Met een huurauto is het gemakkelijker om hier te komen.

Neem uw huurauto in Athene mee naar Piraeus

Indien u naar Piraeus wilt, dan is autohuur een aanrader. Het is al millennia een zeer belangrijke Griekse havenplaats. In de loop der jaren zijn Athene en Piraeus tegen elkaar aangegroeid. Tegenwoordig zijn er veerverbindingen naar romantische Griekse eilanden en ook verbindingen naar andere internationale havens.

Huur een auto op Kreta

Het eiland is het grootste van de Griekse eilanden. Autohuur in Griekenland en Kreta is prettig om de afwisselende omgeving te verkennen. De gastvrije bevolking wijst u graag de weg wanneer u in uw huurauto de doorsteek maakt over de Lefka Ori. Het binnenland is groen glooiend tot heuvelachtig met wijnbouw, olijf- en fruitboomgaarden en dadelpalmen. De zuidkust is grilliger en heeft veel stille stranden. Ook uw huurauto in Kreta boekt u gemakkelijk op HolidayCars.com