Autohuur Kreta

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Kreta

Goedkoop auto huren Kreta Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Kreta bestaat uit 4 provincies, die allemaal een romantische uitstraling hebben. Dat komt door de overweldigende natuur, de schilderachtige traditionele dorpjes, de prachtige kusten en de ongeëvenaarde culturele rijkdom.

Autohuur in Kreta

Ondanks dat Kreta het grootste eiland van Griekenland is, kunt u gemakkelijk alle bezienswaardigheden en steden bezoeken door een auto te huren bij HolidayCars.com. Op onze website vergelijken we elk moment de prijzen van alle huurauto's van alle autoverhuur maatschappijen. Boek uw huurauto ruim van tevoren om deze te huren voor de beste prijs.

Huur uw auto in Rethymnon

U kunt vanuit vrijwel elke kustplaats het binnenland van Kreta gaan ontdekken. Een huurauto kan daarbij enorm helpen. Rethymnon is de derde grootste stad op Kreta en is tevens de hoofdstad van het gelijknamige departement. Autohuur is hier voordelig.

Venetiaanse haven

Deze oude stad is nog in prima staat. Het oude pittoreske centrum is een doolhof van kleine straatjes en Venetiaanse huisjes. De oude haven is het hoogtepunt. Het 16e eeuwse fort en de stadsmuur zijn een aanrader.

Samaria-kloof

De Samaria-kloof werd in 1962 uitgeroepen tot nationaal park. Een wandeltocht door de Samaria-kloof is een onvergetelijk avontuur en een echte aanrader. Om er te komen is het goed om een huuauto tot je beschikking te hebben, aangezien de kloof afgelegen ligt in de binnenlanden van Kreta.

Overblijfsel van de Minoïsche beschaving

Rond 1900 werd Knossos door Arthur Evans ontdekt en bleek het belangrijkste overblijfsel van de Minoïsche beschaving. Het Minoïsche paleis is naar zeggen gebouwd door Deadalus in de vorm van een labyrint. Het paleis is een echt doolhof. Ook Knossos bezoek je gemakkelijk met een huurauto. Een advies is om een auto te huren met airconditioning in verband met het tropische klimaat in de zomer.

Rij met uw huurauto naar het afgelegen Gournia

Een auto huren op Kreta is de beste manier om behoorlijke afstanden te overbruggen. Gournia ligt aan de oostkant van Kreta en is een middelgrote nederzetting uit de Minoïsche periode op Kreta. Het wordt ook wel het Pompeii van het Minoïsche Kreta genoemd. Neem echt even de tijd voor een bezichtiging. Ook voor deze bezienswaardigheid is autohuur aan te raden.

Bezoek de mooie dorpjes met autohuur

Autohuur op Kreta is aan te raden omdat het eiland van oost naar west bijna 300 km lang is. Bovendien is het heerlijk om op uw gemak door de kleine dorpjes te rijden. Dorpjes waar stokoude mannen nog onder de grote plataan op het plein de dag doornemen.

Autohuur in Chania

Chania was vroeger ook een klein plaatsje. Nu is het een levendige toeristenplaats. De smalle trapstraatjes, de vele kleine winkeltjes, restaurantjes en het mooie uitzicht over de haven met zijn trotse vuurtoren maken de plaats zeer fotogeniek. U kunt ook vliegen op Chania en daar een auto huren bij één van de autoverhuur bedrijven die daar aanwezig zijn.

Kafé Ellinikós

Een kafenion is een soort koffiehuis dat je in de meeste dorpjes nog in de traditionele vorm terugvindt. U ziet ze langs de weg in de kleinste idyllische dorpjes, tenminste wanneer u een auto gaat huren. De mannen van het dorp ontmoeten elkaar hier dagelijks. Ze drinken Kafé Ellinikós.