Autohuur Australië

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
Populaire bestemmingen: Sydney, Melbourne, Perth, Cairns, Gold Coast, Adelaide, Hobart, Darwin
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Australië

Goedkoop auto huren Australië Australië is een beetje een geheimzinnig continent. Niet zo heel lang geleden werd Australië aangedaan door Engelse en Hollandse kustvaarders. De eerste bewoners van Australië waren Engelse gevangenen waarvoor in Engeland geen plek leek te bestaan. Het aantal inwoners van Australië overtreft nauwelijks het aantal inwoners van Nederland en wordt verdeeld over de belangrijkste plaatsen Melbourne, Sydney, Perth, Canberra en Darwin.

Autohuur is noodzakelijk

De afstanden zijn enorm en het binnenland is woest, heet en bijna ondoordringbaar. Alleen een kleine groep Aboriginals, de oorspronkelijk bewoners van dit immense continent, kan leven in de outback. Het huren van een auto in Australië is noodzakelijk om grote delen van het land te verkennen. Heel Australië of Oceanië in één keer ontdekken is een illusie. Vergelijk voor vertrek autoverhuur in Australië bij HolidayCars.com en boek voordelig! Hoe eerder u boekt, hoe lager de prijzen zijn.

Great Barrier Reef

Aan de oostkust van Australië ligt het grootste koraalrif ter wereld, het Great Barrier Reef. Over een strook van 2000 kilometer ligt dit natuurwonder voor de kust van Queensland. U kunt vanuit vrijwel elke kustplaats het rif gaan ontdekken. Een huurauto kan daarbij helpen om te gaan en staan waar en wanneer u wilt.

Blue Mountains

Sydney is een betoverende stad aan een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Er wonen hier ruim vier miljoen mensen. De stad en de omgeving zijn groot, dus autohuur is hier noodzakelijk. Vooral als u naar de nabijgelegen Blue Mountains wilt gaan. Deze staan bekend om hun adembenemende uitzichten en de ongerepte flora en fauna.

Auto huren in Darwin

De indrukwekkende rots die Ayers Rock heet (ook bekend als 'Uluru'), staat in een volkomen vlakke roodgekleurde omgeving. De rots ligt middenin Australië en om er te komen kunt u het beste een goede auto huren in Darwin. Er zijn een aantal autoverhuur maatschappijen die u daarin kunnen helpen. Zorg dat u eeen goede huurauto neemt, want de kaarsrechte weg naar Ayers Rock is 1500 km lang.

Kakadu National Park

Autohuur in Australië werkt eenvoudig en snel. Dat is gemakkelijk als u besluit om vanuit een stad de omgeving te gaan verkennen. Ten zuidoosten van Darwin ligt bijvoorbeeld de tropische wildernis van Kakadu National Park. Een verbluffend mooi gebied met koele watervallen, rode rotsen, woeste rivieren en uitgestrekte wetlands. Bekijk zeker de rotstekeningen van de Aboriginals die soms wel 20.000 jaar oud zijn. Rijd erheen met uw huurauto vanuit Darwin.

Autoverhuur in Perth

Ten noorden van Perth, aan de westkust, ligt het natuurpark Shark Bay. Autohuur vanuit Perth is aan te raden, zodat u dit park gemakkelijk kan bereiken. U kunt hier veel zeldzame bloemen ontdekken en zelfs een Indische zeekoe spotten. Het zandstrandje Monkey Mia is een aanrader. Wanneer u in het ondiepe water staat is de kans groot dat u een ontmoeting heeft met in het wild levende dolfijnen.

Met een huurauto door Australië

Australië is een perfect continent om met een huurauto te doorkruisen. Langs bijna alle routes zijn campings te vinden en als dat niet lukt, mag u kamperen op speciaal daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. Er staan zelfs barbecues langs de weg, waar u een heerlijke maaltijd kan bereiden. Pas wel op als u na zonsondergang de weg op gaat met uw huurauto. Kangoeroes zijn talrijk en worden juist aktief als het donker wordt. De kans dat u een kangoeroe aanrijdt is in de avond en nacht dan ook erg groot. Zorg dat u voor het donker reeds bent aangekomen op uw bestemming.