Autohuur Charleroi

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
Populaire bestemmingen: Brussel, Charleroi, Antwerpen, Gent, Hasselt, Brugge, Oostende, Leuven
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Goedkoop auto huren Charleroi

De grootste stad van Wallonië in België is het dynamische Charleroi. De stad ligt 50 km ten zuiden van Brussel, centraal in het prachtige landschap van Henegouwen en gemakkelijk te bereiken met een huurauto. Als u met uw huurauto door de streek rijdt valt u ogenblikkelijk op dat het karakter van deze levendige stad contrasteert met het serene landschap met bolle groene heuvels. Heuvels met piepkleine dorpjes waar u nog door de bakker wordt nagezwaaid.

Boek uw huurauto bij Charleroi Airport

Nabij het stadscentrum van Charleroi ligt het vliegveld Brussels South Charleroi Airport, ook wel kort Charleroi Airport genoemd. HolidayCars.com heeft hier diverse autoverhuurmaatschappijen die huurauto's aanbieden tegen een scherpe prijs. Vanaf hier kunt u gemakkelijk Charleroi zelf en de omgeving verkennen, dus als u op deze luchthaven vliegt is dat ideaal.

Bezoek Salon de la Bande Dessinée

De stripuitgever Dupuis is gevestigd in Charleroi. Elk jaar wordt er een grote stripbeurs gehouden, de Salon de la Bande Dessinée. Autohuur in Charleroi stelt u in de gelegenheid om overal ongedwongen te komen. Vanaf het marktplein ziet u aan beide zijden van de Samber statige gebouwen zoals het Maison Dorée.

Verken met uw huurauto de omgeving

Er zijn veel interessante en bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving van Charleroi die heel goed te bezoeken zijn met een huurauto. Ook de in 657 gestichte Cisterciënzerabdij van Aulne en Gozée schreeuwt om aandacht. Regel autoverhuur van tevoren bij HolidayCars.com om niet voor verrassingen komen te staan.

Bezoek de ondergrondse gewelven van een oud kasteel

Tussen 1815 en 1830 werd er bij Charleroi een kasteel gebouwd, dat overigens niet lang heeft bestaan. De uitbreiding van de stad zorgde ervoor dat het kasteel moest wijken. De ondergrondse gewelven bestaan nog wel en die kunnen bezocht en gefotografeerd worden. Autohuur is de oplossing voor een snel bezoek.

Een tip van onze autohuur partners in Charleroi

Het Mont-sur-Marchienne, het museum voor fotografie, zit in het voormalige neogotische karmelietenklooster uit de eind 19e eeuw. Het werd onlangs gerenoveerd en vertelt de geschiedenis van de fotografie van het prille begin tot nu. De contacten bij autohuur maatschappijen in Charleroi hebben ons gewezen op deze aanrader.

Geniet van de rijke keuken

Charleroi staat net als de rest van Wallonië bekend om zijn rijke keuken. De vele gasthuizen en restaurants serveren alles van de stevige Belgische keuken tot aan de Frans geïnspireerde Haute Cuisine. In de stad zijn talloze leuke restaurantjes te vinden, maar indien u liever in de omgeving dineert, dan is autohuur wel wenselijk.

De wegen rondom Charleroi

De R3 is een ringweg rond de Belgische stad Charleroi en ligt als een hoefijzer om de stad heen. Charleroi ligt in de driehoek Brussel, Namen, Charleroi en ligt vlakbij de A15, de toegangsweg naar Namen en dus naar de Ardennen met leuke plaatsjes als Durbuy en Roche–en-Ardenne. Dus als u afwisseling zoekt tussen stad en natuur, huur een auto bij HolidayCars.com en combineer Charleroi met de Ardennen!

Kleine kronkelweggetjes

Nu er toch bent, kunt er natuurlijk ook voor kiezen om via een netwerk van kleine kronkelweggetjes naar Dinant te rijden. Een auto huren in Charleroi geeft u een gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. De niet ver van Charleroi gelegen A411, is de toegangsweg naar het zuidelijke Luxemburg en Frankrijk en naar het noorden toe Antwerpen en Breda.

Populaire luchthavens

Tips en ervaringen van onze klanten voor Charleroi

Er zijn nog geen ervaringen voor deze bestemming beschikbaar. Onze klantenservice helpt u graag bij vragen over een auto huren in Charleroi.