Autohuur Nieuw-Zeeland

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Nieuw-Zeeland

Goedkoop auto huren Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland ligt ten zuidwesten van Australië en behoort tot het ‘continent’ Oceanië, samen met Australië en Nieuw-Guinea en werd oorspronkelijk bewoond door de Maori’s. Het land is onderverdeeld in twee grote eilanden, namelijk het Noordereiland en Zuidereiland. Het vulkanische Noordereiland wordt gekenmerkt door moderne steden, heetwaterbronnen en een rijke Maori cultuur. Op het Zuidereiland kunt u genieten van prachtige natuur, zoals heldere meren, diepe kliffen, besneeuwde bergtoppen, tropische regenwouden en mooie uitzichten. Alles bij elkaar een prachtig land om te verkennen met autohuur!

Autohuur in Nieuw-Zeeland

Waar u het beste een auto kan huren in Nieuw-Zeeland hangt af van waar u landt met het vliegtuig en of u het Noorder-, Zuidereiland of allebei gaat rondreizen. Het is aan te raden om een auto te huren vanaf één van de vier luchthavens die Nieuw-Zeeland rijk is. Op het Noordereiland zijn dat Auckland Airport en Wellington Airport, waar u op het Zuidereiland landt op Christchurch Airport of Queenstown Airport. De afstanden in Nieuw-Zeeland zijn betrekkelijk groot, dus als u zoveel mogelijk uit uw reis wilt halen, is het aan te raden om een one-way te boeken bij de vlieg- en verhuurmaatschappij, zodat u niet per se terug hoeft naar de plaats waar u de huurauto heeft opgehaald.

Al jaren werkt HolidayCars.com samen met grote autoverhuurbedrijven zoals Budget, Europcar, Hertz en Avis. Deze partners vindt u overal verspreid over Nieuw-Zeeland, dus wilt u autohuur regelen in een stadscentrum in plaats vanaf een vliegveld, dan is dat uiteraard mogelijk. De plaats waar de meeste toeristen het land binnenkomen, en waar dus ook vaak autohuur wordt geregeld, zijn Auckland en de hoofdstad Wellington. Zorg ervoor dat als u hier een auto wil huren, dat u ruim op tijd boekt. Als het aanbod schaars wordt, stijgen de prijzen namelijk.

Tip: maak een roadtrip

Nieuw-Zeeland is erg groot en het is moeilijk om écht alles te zien in een paar weken. Als u Nieuw-Zeeland bezoekt, is het het makkelijkst om een camper of auto te huren en een roadtrip te maken. We hebben één roadtrip van drie weken kort voor u uitgestippeld, maar hier kunt u natuurlijk een eigen variant op maken.

U landt in Auckland, op het Noordereiland, alwaar u een auto kan huren en van daar naar het zuiden rijdt. Als eerste verblijft u even in Auckland om daarna verschillende plaatsen aan te doen waar de films van The Lord of The Rings zijn opgenomen, zoals Hobbiton en Waitomo Caves. In Ruapehu kunt u één van de beste dagtrektochten ter wereld maken. Vervolg de reis naar Wellington, de belangrijkste plaats als filmlocatie van The Lord of the Rings, maar ook een mooie stad met een rijke cultuur. Met autohuur kunt u filmlocaties rondom de stad bezoeken.

Vervolgens steekt u over naar het Zuidereiland. Bezoek Nelson, Kaikoura en een aantal mooie gletsjers (o.a. Fox Gletsjer). Rijd verder naar het zuiden om Queenstown te bezoeken met ook weer prachtige landschappen in de omgeving. In Fiordland vindt u natuur die nergens anders te vinden is en in Central Otago kunt u heerlijk van de zon genieten. Tenslotte reist u iets verder noordwaards naar uw eindbestemming Christchurch. Een stad waar altijd wel iets te beleven is!

Welke auto huren in Nieuw-Zeeland?

Aan te raden is om niet te besparen op het comfort van de huurauto, aangezien er soms grote afstanden moeten worden overbrugt. De wegen zijn over het algemeen goed, maar soms kan het in natuurgebieden wat hobbelig zijn.

Belangrijk! Het is verboden om met een huurauto op onverharde wegen te rijden, tenzij u een Four Wheel Drive gaat huren.

Populaire regio's