Autohuur Algarve

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Algarve

Goedkoop auto huren Algarve De Algarve is de meest zuidelijke provincie van Portugal en is een zeer populaire bestemming onder toeristen gedurende het hele jaar met steden als Albufeira, Lagos en de hoofdstad Faro. Een auto huren en de streek verkennen is aan te raden, aangezien deze regio veel te bieden heeft voor zowel zonaanbidders als natuurliefhebbers.

Autohuur in de Algarve

HolidayCars.com biedt in deze regio volop mogelijkheden om een auto te huren met bekende autoverhuurbedrijven als Hertz, Avis, Sixt en Europcar. Een tip is om te vliegen op luchthaven Algarve Airport in Faro en vanaf daar met een huurauto naar uw eindbestemming te reizen. Zo ziet u direct de omgeving en bent u niet afhankelijk van het openbaar vervoer. U rijdt met uw auto gemakkelijk in 40 minuten naar Albufeira en binnen een uur naar Faro, beiden ten westen van het vliegveld. Als u naar het oosten moet, dan kunt u in een uur naar de grens met Spanje rijden.

Heeft u uw transfer vanaf het vliegveld al geregeld? Dan kunt u natuurlijk ook een auto huren op uw bestemming. Ook daar bieden we goedkope autohuur aan. Dan kunt u vanaf uw bestemming de kust en de binnenlanden van de Algarve verkennen.

Zorg dat u uw autohuur ruim van tevoren online regelt om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper het huren van een auto is.

Roadtrip

Als u een auto huurt in de Algarve, is het bijna vanzelfsprekend dat u een roadtrip gaat maken, gezien de vele mooie stranden, leuke plaatsjes en culturele hoogtepunten die deze regio te bieden heeft. Als u uw huurauto in Faro heef gehuurd, rijd dan westwaarts via Albufeira naar Portimão om daar de lokale lekkernij te proeven; sardines. Daarna kunt u naar Lagos rijden en vervolgens Farol do Cabo de São Vicente (Kaap Sint-Vincent) bezoeken, het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Vervolgens rijdt u een stukje naar het noorden om door de prachtige binnenlanden en onontdekte plaatsjes, zoals Monchique en het authentieke São Marcos da Serra, terug te rijden naar Faro. Ook als u uw auto ergens anders op de route heeft gehuurd, kunt u deze route gemakkelijk afleggen.

Welk type huurauto?

Als u in de zomer een auto gaat huren in deze streek is het aan te raden om een cabrio te kiezen of een auto met airconditioning gezien de hoge temperaturen. Gaat u buiten de zomer, dan zijn de temperaturen milder en voldoet elke auto. Blijft u in de buurt van de kust, dan is het landschap redelijk vlak en kunt u met elke auto uit de voeten. Gaat u de binnenlanden in, dan is een wat grotere/krachtigere auto aan te raden vanwege het heuvelachtige landschap.

Bezienswaardigheden Algarve

De Algarve is rijk aan prachtige natuur en cultuur en het is zeker de moeite waard om de regio te verkennen met autohuur. Zo wisselen de ruige en onontdekte binnenlanden zich af met idyllische stranden aan de kust. Enkele hoogtepunten in de Algarve die u met autohuur kan bezoeken, naast de eerder genoemde plaatsen zijn Praia da Marinha (“Golden Beach”), Castelo dos Mouros in Silves, Caldas de Monchique en Praia da Luz.

Populaire steden

Populaire luchthavens