Autohuur Madeira

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Goedkoop auto huren Madeira

Bloemeneiland

Madeira is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. De hoofdstad van het eiland is Funchal. De vele exotische bloemen die er in het wild groeien, kenmerken het eiland zodanig dat Madeira ook wel het bloemeneiland wordt genoemd. Indien u autohuur op Madeira overweegt, dan kunt u dat het beste voor vertrek regelen bij holidaycars.com.

Vulkanisch

Het eiland is van vulkanische oorsprong en is onderdeel van een machtige bergketen die vele duizenden meters boven de zeespiegel oprijst. Madeira kenmerkt zich door zijn unieke netwerk van levada's. Dit zijn smalle irrigatiekanalen die over het hele eiland zijn aangelegd. Van oudsher wordt dit netwerk veel gebruikt door wandelaars. Uw wandelschoenen in de kofferbak van uw huurauto leggen is slim.

Curral des Freiras

De meeste rivieren ontspringen in de Paúl da Serra, waaronder de grootste rivier, de Ribeira da Janela. De rivieren op Madeira kennen een sterk verval. Door de kracht van het water zijn zeer grote, op kraters lijkende bassins uitgeslepen. Door de rivier Socorridos is de 500 meter diepe dalketel van Curral des Freiras ontstaan. Autohuur op Madeira kan comfortabel zijn om alle bezienswaardigheden te ontdekken.

Lavastrand

Mooie zandstranden kent Madeira niet. Wel zijn er veel kiezel- en rotsstranden. Wie op Madeira wil zwemmen, doet dat in de zwembaden van de hotels. Alleen in het uiterste oosten van Madeira, in de afgeschermde baai van Prainha, ligt een zwart lavastrandje. Autoverhuur op Madeira is voordelig en comfortabel en is de ideale manier om kennis te maken met dit verrassende eiland.

Watervallen

De meest spectaculaire watervallen van Madeira zijn de twee Risco-watervallen in de buurt van Rabaçal. Op de noordelijke helft van een plateau stort het water ongeveer 100 meter naar beneden.

Pico Ruivo de Santana

Om de regio ontspannen te ontdekken, kunt u het beste een auto in Funchal huren. Op het platteland wordt autohuur lastiger. Hoogste punt is de Pico Ruivo de Santana (1861 m). De 580 meter hoge Cabo Girão is de op een na hoogste klif ter wereld. Een derde van het eiland is meer dan 1000 meter hoog.

Sercial

De wegen op het platteland zijn schilderachtig. Kijk niet gek op wanneer dorpelingen u zomaar een glas wijn aanbieden. Sercial is een amberkleurige, droge wijn die vaak als aperitief wordt gedronken. De Sercial-druiven groeien op circa 800 m hoogte. Let daar eens op wanneer u met uw huurauto door de heuvels rijdt. Autorijden is niet aan te raden wanneer u teveel glaasjes Sercial heeft gedronken.

Populaire luchthavens