Autohuur Costa Rica

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Costa Rica

Goedkoop auto huren Costa Rica

Rijd met uw huurauto door Costa Rica

U wilt een auto huren in Costa Rica in Midden-Amerika om het land te ontdekken en u gaat ongetwijfeld genieten van het overweldigende aanbod natuurparken, die gemakkelijk met een huurauto te bereiken zijn. Costa Rica wordt in het noorden door Nicaragua en in het zuiden door Panama begrensd. In 2007 kondigde de Costa Ricaanse regering aan dat het tegen 2021 het eerste klimaatneutrale land van de wereld zal zijn.

Bijzondere fauna

De dierenwereld van Costa Rica is zeer divers en de natuurparken zijn rijk met de wasbeer, de prairiewolf, apen en miereneters. De meeste landdiersoorten leven in de regenwouden, terwijl koraalriffen de grootste soortenrijkdom hebben. Ontdek de prachtige natuur van Costa Rica met een huurauto. Vergelijk voordat u vertrekt autoverhuur in Costa Rica bij HolidayCars.com en boek zonder verborgen kosten.

Spectaculair tropisch regenwoud

In Costa Rica komen ruim 12.000 verschillende plantensoorten voor. Elke hoogte heeft zijn eigen ecosystemen. Van 0 tot 500 meter boven zeeniveau is dat het tropisch regenwoud en van 1500 tot 3000 meter het nevelwoud. Voorwaarde voor het ontstaan van regenwouden is een jaarlijkse neerslag van minimaal 2000 mm. Bij minder neerslag ontstaan droogbossen en savannes. Pas dus op als u met uw huurauto de weg op gaat in Costa Rica, het kan soms plotseling ineens hard gaan regenen.

Bezoek afgelegen natuurparken met uw huurauto

Het Parque Nacional Volcán Arenal behoort niet alleen de vulkaan Arenal, maar ook de Chato die sinds 3500 jaar inactief is. Het park werd opgericht op 6 november 1991. Het grootste deel van het nationaal park is begroeid met nevelwoud en regenwoud, rijk aan plant- en diersoorten, rivieren, watervallen en warmwaterbronnen. Oftewel een prachtig park dat u gezien móet hebben. Aangezien het park erg afgelegen ligt is autohuur aan te raden.

Bijzonder nevelwoud

Monteverde is bijzonder door de dichte begroeiing van takken en stammen van bomen die bedekt zijn met varens, orchideeën, bromelia's, lianen en mossen. U ziet dampende moerasgebieden en kristalheldere rivieren die uitmonden in tropische watervallen. In Costa Rica is het huren van een auto de beste manier om dit nevelwoud te bewonderen.

Neem uw huurauto mee naar afgelegen natuurpark

Manuel Antonio is een van de kleinste nationale parken van Costa Rica, maar samen met Monteverde wel het meest bezocht, omdat de ligging uitzonderlijk is. Manuel Antonio is een van die schaarse plaatsen waar het oerwoud direct aan het strand grenst en een paradijselijke ervaring geeft. U voelt zich voor even Tarzan of Jane. Door de ligging is het ten zeerste aan te raden om hier met uw huurauto naartoe te gaan.

Tortuguero

Tortuguero is het domein van de zeeschildpad. In de maanden juli tot november komen ze hun eieren leggen op het strand. Achter het schildpaddenstrand ligt een doolhof van natuurlijke, tropische waterwegen. Met bootjes kunt u het hele jaar van dichtbij dieren bekijken als kaaimannen, apen, toekans, luiaards en de gifkikkers. Door de wijdverspreide ligging van alle natuurparken is een huurauto erg waardevol als u naar Costa Rica gaat.

Populaire regio's