Autohuur Ierland

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
Populaire bestemmingen: Dublin, Shannon, Cork, Knock, Donegal, Belfast, Sligo
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Tevreden klanten
Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Gratis wijzigen
Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Geen bijkomende kosten

Goedkoop auto huren Ierland

Goedkoop auto huren Ierland

Republiek Ierland

Ierland is een Europees land dat ongeveer 80 procent van het gelijknamige eiland beslaat. De andere twintig procent van dit eiland omvat Noord-Ierland, dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort. Om het land van dat eiland te onderscheiden wordt het vaak aangeduid als de Republiek Ierland. De officiële naam is sinds 1937 kortweg Ierland en een ideaal land voor lange romantische tochten met de huurauto.

Autohuur in Ierland

Vergelijk voordat u vertrekt naar Ierland gemakkelijk alle autoverhuur maatschappijen en huurauto's bij HolidayCars.com. Op die manier krijgt u altijd de beste deal. Het enige dat u hoeft te doen is de huurauto kiezen die het best past bij uw wensen. HolidayCars.com werkt in Ierland samen met gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen, dus u kunt ervan op aan dat u een huurauto mee krijgt waar u op kan vertrouwen. Bovendien kunt u in Ierland op veel verschillende locatie en vliegvelden uw huurauto ophalen.

Doorkruis de woeste natuur met uw huurauto

De Ierse westkust bestaat grotendeels uit laaggebergte, steile klipkusten en bonkige heuvels. Het hoogste punt is de berg Carrauntoohil in het zuidwesten. Het binnenland is relatief vlak en wordt doorsneden door meren en rivieren, zoals de Shannon, met 386 km de langste rivier van het land. Ierland leent zich perfect om met een huurauto te doorkruisen.

Dublin, 'de zwarte poel'

Indien u gebruik maakt van autohuur, bezoek dan zeker ook Dublin. Dublin is gesticht door de Vikingen en is tegenwoordig een metropool. De naam komt van Dubh Linn, hetgeen Oud Iers is voor zwarte poel of zwart water, een verwijzing naar een nederzetting die volgens sommigen overeenkomt met het huidige Dublin en afkomstig is van de Griekse astronoom Ptolemeus rond het jaar 140. Hij had het over een stad die hij Eblana noemde.

Brú na Bóinne, prachtige archeologische vindplaats

U kunt een auto huren in Ierland en Brú na Bóinne bezoeken. Dit is een archeologische vindplaats bij de rivier de Boyne in county, en in 1993 door UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Het bevat een aantal neolithische bouwwerken, waaronder de grafheuvels van Newgrange, Knowth en Dowth.

Rij met uw huurauto naar Gleann Dá Locha

Bezoek dit mooie klooster dat goed te bereiken is met de huurauto. Deze ligt in een Ierse vallei genaamd Glendalough in de Wicklow Mountains, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Dublin. De rit er naar toe is al adembenemend. De naam Glendalough is afgeleid uit het Iers Gleann Dá Locha. Glendalough is één van de etappeplaatsen van de Wicklow Way, een langeafstandswandelpad door de Wicklow Mountains.

De Klippen van Moher

Autohuur is de beste optie om de kust te verkennen. De Klippen van Moher behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. De klippen rijzen 120 meter op uit de Atlantische Oceaan. Ze bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van acht kilometer. Het hoogste punt ligt op 214 m. Halverwege ligt O'Brien's Tower, een ronde stenen uitkijktoren. Om echt het meeste uit Ierland te halen is het zeer aan te raden om een auto te huren.