Autohuur Athene

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Gratis wijzigen of annuleren

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Goedkoop auto huren Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. Het ligt in de regio Attica en is één van de oudste steden ter wereld met een geschreven geschiedenis van meer dan 3400 jaar. Athene is een Alpha wereldstad, samen met toonaangevende steden als New York en Londen. Het moderne Athene is het economische, financiële, industriële, politieke en culturele centrum van Griekenland. Omdat het de thuisbasis is van twee UNESCO Werelderfgoederen, namelijk de Akropolis van Athene en het middeleeuwse Daphni klooster, is Athene één van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld.

Verken de omgeving met een huurauto

Ondanks het goed geregelde openbaar vervoer, is autohuur in Athene nog steeds erg in trek bij toeristen door de vrijheid die het biedt om de stad en het omliggende gebied in uw eigen tijd te ontdekken. Ten aanzien van autohuur in Athene is het wel handig om een GPS-apparaat mee te nemen of te boeken bij het autoverhuur bedrijf, omdat de stad bekend staat om zijn onregelmatige smalle straatjes met eenrichtingsverkeer en omdat sommige wegen niet goed zijn aangegeven. Zoek de grote wegen op om u snel te verplaatsen door de stad. Neem bijvoorbeeld Attiki Odos: een tolweg die u snel kunt nemen naar het noorden van de stad en naar de luchthaven. Er zijn verschillende grote wegen die naar Athene leiden via deze weg, zoals Leoforos Kifisou die Pireas verbindt met de noordelijke voorsteden. U kunt een auto huren in Athene en ritje maken naar Piraeus, de haven van Athene die aan de oostkust van Attica ligt. Of ga een dagje met de huurauto naar het Kanaal van Korinthe, het oude theater in Epidaurus en naar de oude bezienswaardigheden van Olympia, Delphi en Mycene. U kunt ook een autohuur in Athene gebruiken om Nafplion te bezoeken, een romantisch stadje met gezellige straatjes en een ontspannen sfeer.

Tips voor parkeren

Toeristen die met een huurauto in Athene reizen, moeten opletten waar ze parkeren in het centrum. Het centrum van de stad, tussen het Syntagma plein, Omonia en Monastiraki en de gebieden Rigilis, Psyrri en Plaka, zijn verdeeld in aparte parkeerzones voor bewoners en bezoekers. Parkeerplaatsen zijn met kleur gecodeerd: blauw is voor permanente bewoners en wit voor bezoekers. Indien u uw huurauto parkeert in een blauwe zone, zal u een boete opleveren. U kunt betalen door een parkeerkaart te kopen bij een kiosk en door middel van een mobiele telefoon. De openingstijden zijn tussen 9:00u en 21:00u van maandag tot en met vrijdag en op zaterdag tot 16:00u. Op zondagen en feestdagen is parkeren gratis.

Tips voor als u een auto huurt

Athene is de bakermat van de Westerse beschaving en de geboorteplaats van de democratie. Er zijn dan ook volop bezienswaardigheden in Athene: De Citadel van Athene, is de oude versterkte stad van Athene en is de bekendste Akropolis in de wereld dat genoteerd staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Nationaal Archeologisch Museum is het grootste archeologische museum van het land en ook één van de belangrijkste musea ter wereld. Technopolis is een industrieel museum met unieke architectonische waarde. Als u de beschikking heeft over een huurauto kunt u gemakkelijk veel highlights zien en zelf bepalen wanneer u erheen gaat en via welke route.

Evenementen & festivals

Het August Moon Festival wordt gehouden op de avond van de volle maan in augustus en bevat operavoorstellingen, Griekse dans en klassieke muziek. Het Theatro Petras Festival trekt uiteenlopend publiek aan voor muzikale optredens en theatershows van zowel grote namen als amateur bands. Op Rockwave Athene spelen toonaangevende internationale bands en het is het grootste rockfestival van Griekenland.

Populaire luchthavens

Tips en ervaringen van onze klanten voor Athene

Onze klanten beoordelen Athene met een gemiddelde van 9.2, gebaseerd op 4 beoordelingen. Dit zijn de meest recente tips, ervaringen en hoogtepunten.

30-05-2015

zegt:
Peleponepos , Nafplion
27-05-2015

zegt:
Ioannina en Verginae.
15-05-2015

zegt:
Bezoek ook dorpjes die niet in een vakantiegidsje staan, daar vind je het echte Griekenland.
03-05-2015

zegt:
Acropolis Pleinen en omgeving Nabijheid Peloponnesos