Autohuur Venetië

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
Populaire bestemmingen: Rome, Milaan, Catánia, Olbia, Palermo, Cagliari, Napels, Bérgamo
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Goedkoop auto huren Venetië

Venetië, bekend als "Stad van het Water", is de hoofdstad van regio Veneto. Het is één van de grootste en mooiste kunststeden ter wereld en trekt wereldwijd miljoenen toeristen per jaar. Venetië is gebouwd op een archipel van 117 eilanden die worden gevormd door 177 kanalen in een ondiepe lagune en wordt de meest romantische stad van Europa genoemd. Vooral de omgeving van Ventië leent zich om eens te bezoeken met een huurauto.

Auto huren in Venetië

Autohuur in Venetië (centrum) is onwaarschijnlijk, omdat Venetië de enige voetgangersstad ter wereld is en het maritieme gedeelte van Venetië maakt elk vervoer met wielen onmogelijk. De beste manier om de stad te verkennen is te voet en per waterbus. Een auto huren in Venetië is desondanks nog steeds erg in trek bij toeristen, dankzij het grote gemak en de flexibiliteit om de nabijgelegen steden en eilanden te ontdekken. Veel autoverhuur bedrijven hebben kantoren op de Piazzale Roma, een groot plein met een weg naar het vasteland. Venetië is een uitstekend uitgangspunt voor een breed scala aan excursies met een huurauto. Met autohuur in Venetië kunt u naar het noorden rijden richting Mazzorbo, een minder druk eiland van de Venetiaanse lagune, een rustig binnenwater dat verbonden is met de bekendere plaats Burano door een lange loopbrug. U kunt ook een dagtocht maken naar Chioggia, een vissersdorp aan de zuidelijke kant van de lagune, waar u de tijd kunt nemen voor de grote vismarkt en de visrestaurants. Een andere populaire optie is Lido di Venezia, het beroemde resort aan zee van, waar u kunt rondrijden door de groene woonwijken en genieten van het prachtig uitzicht over de lagune naar Venetië.

Parkeren

Er zijn twee parkeerterreinen in de stad waar u uw huurauto te parkeren: Tronchetto en Piazzale Roma. Maakt u gebruik van autohuur in Venetië, dan kunt u makkelijker parkeren op Tronchetto dan bij Piazzale Roma, vooral in het weekend en in het hoogseizoen. Indien u parkeert bij Piazzale Roma, bespaart u echter kosten voor de vaporetto (waterbus), aangezien u vanaf hier zo Venetië in kunt lopen. Een andere optie is om uw huurauto te parkeren op het vasteland en met het openbaar vervoer naar de stad te gaan. Tijdens carnaval en Pasen, kunt u parkeren in de openlucht in San Giuliano en Fusia in Mestre, waar het vasteland stad verbonden is met Venetië door spoor en bruggen over de lagune.

Bezoek bezienswaardigheden buiten de stad met uw huurauto

De Basiliek van San Marco, de beroemdste kerk in Venetië, is één van de bekendste voorbeelden van Byzantijnse architectuur. Het grote kanaal vormt één van de belangrijkste waterverkeer gangen in de stad, waar de waterbussen dienen als openbaar vervoer. Piazza San Marco, het belangrijkste plein van Venetië, is één van de weinige grote stedelijke gebieden in Europa waar menselijke stemmen boven het geluid van gemotoriseerd verkeer uitkomen. San Giovanni e Paolo is een mooie, grote Dominicaanse kerk met de graven van vele Doges. Scuola Grande di San Rocco is een meesterwerk van Tintoretto en een uitgelezen voorbeeld van Maniëristische kunst. Als u zich buiten Venetië wil wagen om de omgeving te verkennen, dan kunt u dat het beste doen door een auto te huren.

Evenementen & festivals

Het carnaval van Venetië, is één van de grootste jaarlijkse festivals in Venetië, met optochten, commedia dell'arte, concerten en een gemaskerde bal. Het Filmfestival van Venetië is het oudste en één van de meest prestigieuze internationale filmfestivals in de wereld dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Biënnale is een moderne internationale kunstexpositie met schilders, beeldhouwers en kunstenaars. Benedizione del Fuoco is een ceremonie in de basiliek van San Marco, waar een heilig vuur brandt in het atrium van de donkere kathedraal.

Populaire luchthavens

Tips en ervaringen van onze klanten voor Venetië

Er zijn nog geen ervaringen voor deze bestemming beschikbaar. Onze klantenservice helpt u graag bij vragen over een auto huren in Venetië.