Autohuur Heraklion

Zoek, vergelijk en boek uw huurauto

Ophaallocatie
 Andere inleverlocatie?
   Leeftijd bestuurder: 25-70
   Ik woon in: Verenigde Staten
Vergelijk autohuur
We vergelijken prijzen van 800+ verschillende autoverhuurder sites in meer dan 30.000 bestemmingen wereldwijd
Tevreden klanten

Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwden ons de beste autohuur deal voor ze te reserveren

Gratis wijzigen

Tot 48 uur voor het ophaaltijdstip

Geen bijkomende kosten

We rekenen nooit extra kosten zoals betalings- of reserveringskosten

Goedkoop auto huren Heraklion

Heraklion of Iraklion is de grootste stad, en tevens hoofdstad, van het Griekse eiland Kreta, gelegen het zuidelijke gedeelte van de Egeïsche Zee. Met meer dan 150.000 inwoners is het een dichtbevolkte, moderne stad. Doordat Heraklion in het midden van Kreta ligt, is het bereikbaar via alle wegen.

Verken de omgeving met een huurauto

Autohuur is de beste manier om meer van de stad Heraklion en haar omgeving te ontdekken. Met een huurauto, kunt u eenvoudig naar Ammoudara rijden, modern toeristisch resort op zo'n 6 kilometer van Heraklion. U kunt vanuit hier ook de ruïnes van het Venetiaanse kasteel in het nabijgelegen dorpje Palaeokastro bezoeken. Ongeveer 9 kilometer zuidelijker zijn de kleine dorpjes Ano Kalessia, omringd door wijngaarden, en Kato Kalessia, met de Panaghia kerk die dateert uit de 14e eeuw. Ten zuidwesten, op circa 13 kilometer van Heraklion, vind u het grote dorp Tylissos, dat nog steeds de naam heeft van de welvarende onafhankelijke stad uit de Minoïsche periode. In het dorp zijn nog steeds 3 Minoïsche villa's te vinden.

Parkeertips

Omdat veel toeristen een auto huren in Heraklion, is het verstandig om de volgende tips door te lezen. Zoals in de meeste steden in Griekenland, wordt er ook in Heraklion vrijwel nergens langs de weg geparkeerd. U kunt uw huurauto echter parkeren bij hiervoor bestemde parkeerplaatsen of de parkeerplaats van het hotel. Er zijn 36 hotels met parkeervoorzieningen, zowel betaald als gratis, in Heraklion, zoals het Kastro Hotel, Lato Boutique Hotel, het Olympic Hotel en het Sensimar Sea Side Spa & Resort. Er zijn ook voldoende parkeerplaatsen aanwezig in de haven voor zowel kort- als lang parkeren. Vergeet ook niet uw navigatiesysteem mee te nemen of vraag deze van tevoren aan bij uw autohuur met holidaycars.com om zo onder meer de verschillende parkeerlocaties gemakkelijk te kunnen vinden.

Huur een cabrio in de zomer

Heraklion heeft een Mediterraan klimaat met hete, droge zomers en zachte winters. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 15 °C, maar in de berggebieden kan het aanzienlijk koeler zijn en bestaat ook kans op regen. Juli is de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 29 °C. U kunt dus elk seizoen optimaal van autoverhuur in Heraklion profiteren. In de zomer kunt u een cabrio overwegen om te genieten van het heerlijke weer.

Maak gebruik van autohuur en bezoek deze highlights

Een aantal prominente toeristische attracties in Heraklion zijn onder meer: het Heraklion Archeologisch Museum, met de voornaamste ontdekkingen van de Minoïsche beschaving op Kreta, met standbeelden van de Slangengodin en het fresco van de Springende Stier; Museum van de Strijd om Kreta en Nationaal Verzet, met het verhaal van het gevecht tussen Kretenzer- en geallieerden tegen de Naziebezetters in de Tweede Wereldoorlog; CretAquarium Thalassocosmos, het grootste aquarium in het oostelijke deel van de Middellandse Zee; door gebruik te maken van een huurauto kunt u ook richting Karteros rijden, waar u kunt paardrijden op het strand of berg beklimmen in de buitenwijken van Karteros, ten oosten van Heraklion.

Evenementen & festivals

Ongeacht de periode van uw bezoek, er zijn altijd genoeg festivals die plaatsvinden in Heraklion zoals: Heraklion Zomer Festival, dat begint op 1 juli en duurt tot 15 september, met concerten, tentoonstellingen, dans optredens, en toneelstukken; Begin augustus is er altijd het Wijn Festival in het dorp Houmeri; de viering van Pasen in het dropje Limenas is ook de moeite waard om te bekijken. De inwoners ontbranden allemaal lichtjes en bieden alle deelnemers bloemen aan.
Tips en ervaringen van onze klanten voor Heraklion

Er zijn nog geen ervaringen voor deze bestemming beschikbaar. Onze klantenservice helpt u graag bij vragen over een auto huren in Heraklion.